De campagne 'burgemeester op de fiets' wil Kempenaren aanzetten om meer verplaatsingen te doen met de fiets door de burgemeester uit te spelen als boegbeeld. Onze burgemeester gaat de uitdaging aan om één week zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen.
Kijk volgende week dus uit naar de burgemeester op zijn fiets en volg zijn goede voorbeeld!

Met deze campagne wil de burgemeester zijn schepencollege, zijn ambtenaren en ook jou stimuleren om meer verplaatsingen met de fiets te doen. Eén dag per week met de fiets naar het werk, je kinderen met de fiets naar school brengen of met de fiets naar de bakker zijn kleine handelingen waardoor we allemaal het verschil kunnen maken.

De campagne maakt deel uit van het streekproject Kempen2020, het engagement van de 29 Kempense burgemeesters om 20% CO2 te besparen tegen 2020. Mobiliteit is verantwoordelijk voor 22% van de CO2-uitstoot in de Kempen.

Actie is dus nodig. Verschillende partners, waaronder IOK, Provincie Antwerpen en RESOC Kempen slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk Kempenaren op de fiets te krijgen. Burgemeester op de fiets is één van de vele acties binnen Kempen2020.

Meer info?  www.kempen2020.be